Advansor

HÅLLBARA KYLSYSTEM MED KOLDIOXID

Genomsnittligt andas vi ut 3-4% koldioxid. Det innehåller förmodligen mer, eftersom att vi använder koldioxid i våra hållbara kylsystem. Vi gör detta, eftersom att det inte bara hjälper klimatet, utan även våra kunders ekonomiska resultat.

Allt började med en bra idé: Vi bestämde oss för att använda koldioxid i våra kylsystem, för att bekämpa den globala uppvärmningen. Vi har i dag gjort vår idé till verklighet: Vi utformar och designar världens bästa hållbara kylsystem med koldioxid.

Koldioxid är ofta förknippat med global uppvärmning. Men vi håller huvudet kallt. Bokstavlig talat. Koldioxid är nämligen det mest klimatvänliga kylmedel:

> Det är giftfritt

> Det påverkar inte ozonlagret

> Det bidrar inte till den globala uppvärmningen

> Det är mycket energieffektivt

Det är däför vi är ’cool with CO2

 

Banbrytande satsning på tillväxten

När Advansor grundades 2006 var koldioxidtekniken mycket komplicerad. Det kickstartade vår innovativa, banbrytande tillväxtsatsning.

Vi har som marknadsledande OEM-tillverkare byggt CO2-system till butiker och industrier över hela världen.

growth_2_sv

Vi har banat vägen

Vi har alltid haft uteslutande fokus på koldioxid och vi kommer fortsätta att ha det i framtiden och för vår framtid. Vi har ett brett utbud av produkter med detta naturliga köldmedium. Vi tillverkar själva våra system i Danmark och Polen, där vårt unika kännetecken har ett samarbete mellan design och produktion. Vi har ett internationellt kundtjänstnätverk i över 30 länder.

Vi har banat en väg för kommersiell försäljning av kylsystem med koldioxid. Vi är stolta över att kunna leverera hållbara kylsystem med avancerad teknik till konkurrenskraftiga priser.

Globala målen från FN fungerar som en ledstjärna för Advansor. Mål nummer 13, att bekämpa klimatförändringen är extra viktigt för Advansor och är en naturlig del av företaget.

Vi drivs av teknik, kunskap och en vilja att vinna – både som ett team och i ett nära samarbete med våra kunder och leverantörer.

 

Hållbarhet är vår ledstjärna

Globala målen från FN fungerar som en ledstjärna för Advansor. Att bekämpa klimatförändringarna, är en viktig del för Advansor och företagets kärnverksamhet. Utöver det, arbetar vi aktivt med ytterligare tre globala mål.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_6Vi vill skydda vårt grundvatten. Vi erbjuder kyl- och värmesystem som kan konkurrera med de senaste kemiska kylmedierna (HFO), som undersöks för att ha förorenat dricksvatten.

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_7Kylning och luftkonditionering kräver mycket energi. Kylsystemen med koldioxid har aldrig varit mer energieffektiva och vi strävar efter att matcha eller överträffa aggregat med onaturliga kylmedier. Vi arbetar med att säkerställa, att vårt ISO-kvalitetssystem även omfattar energihantering.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_12Vi ”gör mer med mindre”. Vi minskar den totala miljöpåverkan, genom att minska paketeringen, sopsortera och samla in överblivet material från produktionen. De ansvarsfulla initiativen vi har tagit i våra produktionsanläggningar, inkluderar bland annat att lödning sker med närproducerad vätgas och att de interna transportfordonen är eldrivna.

 

TheGlobalGoals_Icons_Color_Goal_13Köldmedier spelar en stor roll i kampen mot klimatförändringarna. Störst skillnad gör vi - med världens bästa och hållbara kylsystem, med koldioxid som köldmedium.

Läs mer om våra klimatåtgärder

 

Människor, planeten och vinst

Vi har ett nybyggt huvudkontor som innehåller 10 000 kvadratmeter produktion, kontor, laboratorier och ett utbildningscenter.

Det är ett resultat av globala prioriteringar, där vi balanserar ekonomisk tillväxt, miljöarbete och sunda arbetsvillkor.

Vi strävar efter att bli koldioxidneutrala senast 2030.För att uppnå det, är våra byggnader en nödvändig del. Vårt nya huvudkontor och fabrik i Århus, är förexempelvis en energisnål byggnad. Uppvärmning sker med koldioxidneutral fjärrvärme och luftkonditionering sker med ett koldioxidsystem.

#weareadvansor

För oss är en god arbetsmiljö, en viktig del av hållbarheten. Därför har vi investerat i eldrivna truckar, lödning med vätgas, massiv ljudisolering och den mest effektiva extraheringen på marknaden.

Varje steg i rätt riktning, är viktigt när det gäller hållbarhet. Vi slänger skräpet på en plats, istället för att ha en papperskorg vid varje skrivbord. Vi prioriterar lätt åtkomst för de som cyklar, springer eller går. Med vårt gym och duschfaciliteter, gör det att träning enkelt blir en del av vardagen. Vi har även gjort det enkelt för dom som kör el- eller hybridbilar, då 20% av våra parkeringsplatser har laddare.

Vi är glada över att ha en matsal som serverar hälsosam, lokal och hållbar mat varje dag.

Naturligtvis finns det en mängd saker som vi inte lägger märke till i vardagen. Såsom neutral uppvärmning med koldioxid, bivänlig plantering och mattor med Cradle to Cradle-certifiering. Det känns likadant, men som gör en stor skillnad.

Många av idéerna för vår hållbara arbetsmiljö togs fram tillsammans med våra anställda. Det är så #weareadvansor fungerar i vardagen.

cool_with

 

OM ADVANSOR

> Grundades 2006

> Huvudkontor i Danmark

> Produktion i våra egna fabriker i Danmark och Polen

> Kunder i över 30 länder

> Mer än 220 anställda med 16 olika nationaliteter

> Över 7 000 tillverkade system

> 18 av Europas 20 största återförsäljare installerar transkritiska koldioxidsystem från Advansor

> En del av Dover Corporation

> Världens bästa hållbara kylsystem med koldioxid

> Den bredaste produktportföljen med koldioxidsystem