Advansor

33% snabbare plattfrysning för köttbearbetningsanläggning

FAKTA

Entreprenör: RCR Refrigeración
Segment: Livsmedels- och dryckesindustrin
Bakgrund: Ökning av kapacitet till föregående system
Produkter: SteelXL med chillers
Om processen:

  • Frysning av köttsåsprodukt i plastförpackning​
  • Två horisontella frysplattor​
  • Produkt kommer in vid 80 °C i plattfrysen

Krav

  • Naturligt köldmedium​
  • Frysning hela dagen i upp till 45 °C omgivningstemperatur​
  • Minska infrysningstiden (ursprungligen 90 minuter)

Lösning

  • CuBig II ​
    • 175 kW LT vid -43 °C​
  • Värmeåtervinning för lokaluppvärmning och varmvatten​
  • Infrysningstid minskad från 90 till 60 minuter​
  • Kärntemperatur på -20 °C​
  • Plattfrysar fungerar bra med dx-drift​
  • Avfrostning krävs inte innan produkten tas ut​
  • Ultra-Low Superheat för säker och effektiv process​
  • Luftkyld gaskylare med adiabatiska dynor på grund av det torra, varma området