33% snabbare plattfrysning för köttbearbetningsanläggning
FAKTA
Entreprenör: RCR Refrigeración
Segment: Livsmedels- och dryckesindustrin
Bakgrund: Ökning av kapacitet till föregående system
Produkter: SteelXL med chillers
Om processen:
- Frysning av köttsåsprodukt i plastförpackning
- Två horisontella frysplattor
- Produkt kommer in vid 80 °C i plattfrysen
Krav
- Naturligt köldmedium
- Frysning hela dagen i upp till 45 °C omgivningstemperatur
- Minska infrysningstiden (ursprungligen 90 minuter)
Lösning
- CuBig II
- 175 kW LT vid -43 °C
- Värmeåtervinning för lokaluppvärmning och varmvatten
- Infrysningstid minskad från 90 till 60 minuter
- Kärntemperatur på -20 °C
- Plattfrysar fungerar bra med dx-drift
- Avfrostning krävs inte innan produkten tas ut
- Ultra-Low Superheat för säker och effektiv process
- Luftkyld gaskylare med adiabatiska dynor på grund av det torra, varma området