Advansor

Energieffektiv och miljövänlig värmepump på 1,2 MW för Solrød fjärrvärmeverk

I den danska kommunen Solrød implementerar man kontinuerligt hållbara lösningar och tekniker. När Havdrup fick fler invånare behövde fjärrvärmenätet byggas ut och kapaciteten ökas. Det var då självklart att välja en hållbar värmepumpslösning baserad på naturliga köldmedier, utöver deras befintliga biogasmotor och solvärmesystem.

Solrød fjärrvärmeverk ville ha hög COP-faktor och hög kvalitet till ett rimligt pris, och Advansor-värmepumpen var det naturliga valet eftersom den uppfyller alla de kraven. Dessutom är den relativt kompakt och mycket enkel att installera.

När lösningen installeras kommer den att integreras med deras solanläggning för att öka effektiviteten och värmepumpens COP-värde.

SteelXL

Facts

Segment: Fjärrvärme
Slutkund: Solrød fjärrvärmeverk
Installatör: NatRef Engineering utformar, installerar och servar hållbara kyl- och värmepumpslösningar
Entreprenör: Aalborg CSP stod för teknik och integrationer
Bakgrund: Kapacitetsökning med effektiv och hållbar lösning
Produkt:
• 1200 kW SteelXL 6+4x0 vid +1 ºC
• Parallell kompression
• Permanent magnetmotor
• Högeffektiv oljeavskiljare
• Ultra-Low Superheat Modul

Advansor Värmepumpar

Advansor började från start bygga värmepumpar och har lång erfarenhet av den här typen av anläggningar – både för kommersiella segment som hotell och för större industrianläggningar som fjärrvärmeverk.

Varför SteelXL är en perfekt match

SteelXL-värmepumpen är fullpackad med den senaste tekniken för högsta energieffektivitet.

> Permanentmagnetmotor för högsta effektivitet, högeffektiv parallell kompression och oljeseparator samt

> Ultra-Low Superheat-modul för lägre energiförbrukning är bara några av egenskaperna.

> Dessutom är CO2 ett av de mest klimatvänliga köldmedierna, med ett GWP-värde på 1. Det bidrar inte till den globala uppvärmningen och har mycket goda värmeöverföringsegenskaper, vilket resulterar i hög energieffektivitet.

Result

Solrød Fjernvarme wanted a high COP and quality at a reasonable price and an Advansor heat pump was the obvious choice, as it fulfils the requirements. Besides, it is relatively compact and very easy to install.

Vi har haft goda relationer med Advansor i många år och litar på både företaget och deras produkter. Våra kunders önskemål om hög värmefaktor och kvalitet i kombination med rimliga priser gjorde Advansor till ett naturligt val. Kristian Sørensen, NatRef Engineering
Subtitle
Genom att välja en koldioxidvärmepump får vi valuta för pengarna. Advansor är dessutom en pålitlig partner som är lätt att arbeta med och som har visat sig vara mycket flexibla. Bland annat kunde aggregatet delas upp i två delar för enklare installation. Per Aasted, Aalborg CSP